Sprinterka Taja Smukavec 14. na SP za mlajše člane v Romuniji.

0
476

Sprinterka na mirnih vodah Taja Smukavec je bila danes edina Slovenka, ki se je podala na tekmovališče svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Nastopila je v dopoldanskem polfinalu kajakašic do 23 let in tam osvojila peto mesto. S tem je priveslala do končnega 14. mesta na 1000-metrski razdalji prvenstva v Romuniji.

Kajakašica bohinjskega kluba Taja Smukavec je veslala v polfinalu kajakašic do 23 let na 1000 metrov in v cilj preizkušnje priveslala kot peta. V finale A na tej razdalji so vodila le prva tri mesta, ki so jih zasedle Avstralka Jemma Smith, Poljakinja Sandra Ostrowska in Finka Olivia Malinen. Pred slovensko reprezentantko se je uvrstila še Latvijka Laura Skukauska. Finalna preizkušnja kajakašic na 1000 metrov sledi popoldne.

Po nastopu je Taja Smukavec povedala: “Mislim, da sem naredila to, kar sem lahko. Tudi z veslanjem sem kar zadovoljna, saj sem začutila vodo. Pogoji so bili kar dobri. Morda je bilo nekaj vetra v prsi, ampak voda je bila kar mirna, tako da ni bilo težav. Na to prvenstvo sicer nisem prišla s posebnimi pričakovanji, ker nisem vedela natančno, kako mi bo šlo, ampak sem dala vse od sebe in mislim, da je to najbolj pomembno.”

Taja Smukavec je na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane nastopila le na 1000-metrski razdalji, tako da je s svojimi nastopi že zaključila. V soboto bomo spremljali več slovenskih nastopov. Dopoldne bodo na sporedu namreč polfinalne tekme na 200 metrov, kjer bodo veslali Miha Fartek, Mia Medved in Rok Šmit, sledila jim bodo finala na tej razdalji. Popoldne bosta Mia Medved in Rok Šmit veslala še v kvalifikacijah na 500 metrov.