Spustaši odlični na evropskem pokalu na Češkem

0
436

Češke Budejovice so gostile pester konec tedna z dvema posamičnima preizkušnjama in ekipno tekmo ECA evropskega pokala v sprintu na divjih vodah. Slovenski tekmovalci in tekmovalke so osvojili kar osem kolajn.

Kot je že običajno na tekmovanjih v sprintu na divjih vodah so za odlične dosežke poskrbeli naši kajakaši, ki so na drugi posamični tekmi deklasirali vse konkurente. Zmagal je namreč Anže Urankar, Tim Novak in Nejc Žnidarčič pa sta v cilj priveslala z enakim časom, tako da sta si delila drugo mesto. V konkurenci kajakašev je bil na drugi tekmi Matija Preskar 18., Tjaš Til Kupsch 22., Blaž Mihelič 31., Gašper Vinkovič pa 50.

Zmaga je odšla v Slovenijo tudi na prvi tekmi, na kateri je bil najboljši Nejc Žnidarčič. Do drugega mesta je priveslal Anže Urankar, tretji pa je bil Čeh Adam Satke. Tim Novak je bil šesti, Tjaš Til Kupsch 17., Matija Preskar 23., Blaž Mihelič 27., Gašper Vinkovič pa 38.

Tri predstavnice smo imeli v konkurenci kajakašic, kjer je na prvi tekmi do kolajne priveslala Ana Šteblaj. Bila je tretja, saj sta pred njo v cilj priveslali le Čehinji Barbora Dimovova in Tereza Kneblova. Na prvi tekmi je Živa Jančar prišla do šestega mesta, Sara Globokar pa je bila 12. Na drugi posamični tekmi je Ana Šteblaj priveslala na peto mesto, Živa Jančar je bila deveta, Sara Globokar pa 12. Tudi v drugi posamični preizkušnji je bila najhitrejša Čehinja Barbora Dimovova, drugo in tretje mesto pa sta si priborili njeni rojakinji Klara Vankova in Tereza Kneblova.

V konkurenci kanuistk je drugi tekmovalni dan Sara Globokar postavila osmi čas finala. Vsa tri mesta na zmagovalnih stopničkah so pripadla Čehinjam, in sicer Marie Nemcovi, Terezi Kneblovi in Zuzani Dziadkovi.

V preostalih posamičnih konkurencah slovenskih predstavnikov ni bilo, so se pa na zmagovalni oder v ekipni tekmi uvrstile tako kajakašice kot kajakaši. Nejc Žnidarčič, Anže Urankar in Tim Novak so bili najhitrejši izmed vseh ekip na startu. Mikulaš Zapletal, Vojtech Zapletal in Filip Novak so bili drugi, Jakub Gabrlik, Matyaš Novak in Vojtech Prochazka pa so bili tretji. Druga ekipa Slovenije je bila 14. V konkurenci kajakašic so bile Ana Šteblaj, Živa Jančar in Sara Globokar tretje. Zmagale so Marie Retkova, Anna Retkova in Tereza Kneblova, druge pa so bile Kristina Novosadova, Tereza Kratochvilova in Karolina Paloudova.

Foto: Aleš Berka/ČSK