Za slovo od Portugalske sedmo mesto dvojca Medved – Faletič in osmo Stojanoviča

0
546

V Montemor-o-Velhu se je zaključilo svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Zadnji dan prvenstva so v finalu A veslali Mia Medved in Tit Faletič v mešanem dvojcu, Jakob Stojanovič pa med mladinci kajakaši. Dosegli so sedmi oziroma osmi rezultat finala. Tit Faletič je bil na 500 metrov 21.

Mia Medved in Tit Faletič sta v nedeljo zmagala v polfinalni skupini mešanih kajakaških dvojcev na 500 metrov ter se tako uvrstila v današnji finale A. V odločilnem nastopu v finalu A sta v cilj priveslala kot sedma, slabi dve sekundi in pol za zmagovalcema – belorusko navezo Alina Neumiražitskaja – Raman Zakharanka. Druga sta bila Američana Jasper Caddell in Elena Wolgamot, tretja pa Danca Christian Farstad in Emma Bock. Slednja sta medaljo ulovila s sekundnim zaostankom za zmagovalcema.

V finalu A kajakašev mladincev na 500 metrov je veslal Jakob Stojanovič in osvojil končno osmo mesto. Naslova svetovnega mladinskega prvaka se je veselil Španec Alex Graneri, ki je bil od mladega slovenskega reprezentanta hitrejši za sedem sekund. Drugo mesto si je priveslal Madžar Levente Kurucz, tretji pa je bil Kanadčan Ian Gaudet.

Prav tako na 500-metrski razdalji je tekmoval Tit Faletič, in sicer v finalu C. V cilju je bil tretji, zaostal je za Portugalcem Messiasom Baptistom in Nemcem Eliasom Kurthom. S tretjim časom finala C si je na tem svetovnem prvenstvu zagotovil končno 21. mesto. Naslov svetovnega prvaka na 500 metrov med mlajšimi člani si je priveslal Srb Bojan Zdelar, drugi je bil Danec Thorbjorn Rask, tretji pa Šved Dennis Kernen.