Spustaši odlični v kvalifikacijah sprinta na svetovnem pokalu v Mezzani

0
480

Spustaši na divjih vodah so odlično nastopili drugi tekmovalni dan svetovnega pokala v spustu na divjih vodah v Mezzani. Na sporedu so bile kvalifikacije v sprintu, kjer je Nejc Žnidarčič med kajakaši dosegel najboljši čas.

Eden najtrofejnejših spustašev na divjih vodah na svetu Nejc Žnidarčič je odlično začel lov na novo vrhunsko uvrstitev. V kvalifikacijah sprinta na divjih vodah je namreč v prvi vožnji postavil najboljši čas dneva in se zanesljivo uvrstil v sobotni finale. V isti konkurenci je enkratno nastopil tudi lanskoletni mladinski evropski prvak Tjaš Til Kupsch, ki je priveslal na tretje mesto. Oba sta si finalni nastop priveslala v prvi vožnji, v drugi pa je to uspelo še Timu Novaku, ki je ujel zadnjo vozovnico za finale z desetim časom druge kvalifikacijske vožnje. Žal je bil Matija Preskar obakrat prepočasen za napredovanje v finale.

V finalu pa bomo videli vse tri Slovenke, ki so nastopile v kvalifikacijah kajakašic. Vse tri so priložnost iskale v drugi vožnji in jo tudi izkoristile. Živa Jančar se je v finale uvrstila s tretjim časom druge vožnje, Ana Šteblaj je bila v drugo peta, Sara Globokar pa deseta.

Finalne preizkušnje so na sporedu v soboto.

Foto: Ilaria Spagnuolo/Italijanska kajakaška zveza