Stopničke za slovenske spustaše na maratonu v Češkem Krumlovu.

0
591

Kar nekaj slovenskih spustašev se je minuli vikend mudilo na znanem kajakaškem maratonu v Češkem Krumlovu, kjer so tekmovali na sprinterski tekmi, pa tudi v 37-kilometrski maratonski preizkušnji. Med kajakaši sta na stopničke v sprintu stopila Vid Debeljak, ki je bil drugi, in Anže Urankar kot tretji.

V finalu kajakašev na sprinterski preizkušnji v okviru kajakaškega maratona v Češkem Krumlovu se je pred slovenskima reprezentantoma uvrstil le Avstrijec Christoph Kornfeind. Debeljak je bil, kot omenjeno, drugi, Urankar pa tretji. V finalu je veslal še Belgijec Bram Sikkens in bil četrti. V polfinalnih skupinah sta z nastopoma zaključila Tim Novak in Aljaž Dimič, v četrtfinalu sta se poslovila Maks Frančeškin in Matic Firm, v prvi fazi tekmovanja pa Vid Svetina. V konkurenci kajakašic je v sprintu tekmovala Ana Šteblaj in obstala v polfinalu.

 

Številčnejša slovenska zasedba je startala na 37 kilometrov dolgem maratonu, kjer je bil najvišje uvrščen slovenski predstavnik Anže Urankar, ki je zasedel skupno 29. mesto, sicer pa je bil v razvrstitvi kajakašev osmi. Tim Novak je med kajakaši zasedel 12. mesto (39. skupno), Vid Debeljak je bil med kajakaši 16. (49.), Matic Firm 21. (85.), Aljaž Dimič 22. (86.), Vid Svetina 23. (96.), Maks Frančeškin pa 33. (137.).

V konkurenci kajakašic med mladinkami je bila Ana Šteblaj deseta, med dvojci sta Nejc Gradišek in Martin Gale osvojila šesto mesto, kanuist Mark Šteblaj je bil v konkurenci mladincev osmi, v mladinski konkurenci kajakašev je bil Matevž Kampjut 23., Tjaš Til Kupsch pa 24.

 

Foto: Facebook stran Krumlovsky vodacky maraton