Ta vikend bo v Pauju na sporedu druga tekma svetovnega pokala.

0
516

Slalomisti na divjih vodah bodo ta vikend tekmovali na drugi tekmi svetovnega pokala v francoskem Pauju. Slovenske barve bo zastopalo trinajst čolnov.

Za slalomiste na divjih vodah ni počitka. Po tekmi svetovnega pokala v Cardiffu, so takoj odpotovali v francoski Pau, kjer jih ta vikend čaka druga tekma za svetovni pokal. Slovenska ekipa tokrat ne bo popolna, saj je zaradi drugih obveznosti morala odpotovati Eva Terčelj, ki pa se bo ekipi znova priključila prihodnji teden, ko bo v Španiji na sporedu še tretja izmed tekem svetovnega pokala.


Člani slovenske ekipe imajo, tako kot vselej, pred tekmo visoke cilje. »Upam, da bom lahko pokazala tisto, kar sem se novega naučila čez zimo. Tukaj sem opravila zimski trening, tako da upam, da se bo to sedaj obrestovalo. Proga mi je zelo všeč in mi leži, saj je voda zelo zahtevna. Prav od te tekme svetovnega pokala pričakujem največ,« je povedala kajakašica Nina Mozetič.


V petek bodo na sporedu kvalifikacije kanuistov, kajakašev in kanuistk, v soboto bodo sledili polfinale in finale v omenjenih kategorijah ter kvalifikacije za kajakašice in dvojce, v nedeljo pa se bo tekmovanje zaključilo s polfinaloma in finaloma kajakašic in dvojcev.


Rezultati v živo: http://123result.com/


Slovenska ekipa
K1m: Peter Kauzer, Jure Meglič, Janoš Peterlin, Martin Albreht
C1m: Benjamin Savšek, Anže Berčič, Jure Lenarčič, Blaž Cof
K1ž: Urša Kragelj, Eva Terčelj
C2: Luka Božič-Sašo Taljat, Dejan Kralj-Simon Hočevar, Luka Slapšak-Urban Jarc

Predviden program
Petek:
12.00-18.00 Kvalifikacije C1m, K1m, C1ž
Sobota:
9.00-12.15 Polfinale C1m, K1m, C1ž
12.30-14.00 Finale C1m, K1m, C1ž
15.00-19.10 Kvalifikacije K1ž, C2m
Nedelja:
9.00-11.15 Polfinale K1ž, C2m
12.00-13.00 Finale K1ž, C2m