Tekmovalci KKK Bohinj se na novo sezono pripravljajo na Neretvi.

0
535

Bohinjski kajakaši in kajakašice na mirnih vodah se tako kot tudi njihovi kolegi iz drugih klubov vneto pripravljajo na izzive prihajajočih tekmovanj. Člani KKK Bohinj se trenutno mudijo na štirinajstdnevnih pripravah v Metkoviću, kjer nabirajo kilometre ob veslanju na Neretvi. Pogoji na Hrvaškem so dobri, saj se temperature gibajo okoli 18 stopinj Celzija.

Ekipa biva v hotelu, ki je od vode oddaljen vsega 50 metrov, lažje spremljanje tekmovalcev na vodi pa zagotavlja tudi uporaba dveh brezplačnih motornih čolnov. Lastniki in osebje hotela se trudijo, da bi zagotovili čim boljše pogoje, nad čimer so slovenski tekmovalci navdušeni. V hotelu so jim pripravili fitnes, na Neretvi pa postavili tudi ponton. Poleg tega jih razvajajo z odlično in raznovrstno prehrano ter neprestano ponudbo sadja.

Treninge ekipa začenja z jutranjim tekom ob 6.45, sledijo pa trije treningi na vodi in en na suhem. Mlajši mladinci na dan opravijo trening manj kot njihovi starejši klubski kolegi, vsak tretji dan pa imajo udeleženci priprav prosto popoldne. Za ekipo je pet dni priprav, tako da že ocenjujejo, da bodo načrt treninga v celoti izpolnili.

                                             

 

Foto: Stane Klemenc