Tjaš Til Kupsch deveti na svetovnem pokalu v klasičnem spustu v Lipnem

0
318

Spustaši na divjih vodah so ta konec tedna tekmovali na Češkem, kjer sta bila v Lipnem na sporedu dva klasična spusta. Drugi dan tekmovanj je za najboljši slovenski dosežek dneva poskrbel kajakaš Tjaš Til Kupsch, ki je bil deveti.

Zahtevne brzice na Češkem so ta vikend gostile tekmi za svetovni pokal v klasičnem spustu na divjih vodah. Priložnost nastopa je dobila nekoliko mlajša slovenska reprezentanca. Drugi dan klasičnih preizkušenj je bil tako najboljši Slovenec Tjaš Til Kupsch, sicer mladinski reprezentant, ki je med kajakaši priveslal na deveto mesto. Za kolajno je sicer specialist za sprint na divjih vodah zaostal za 14 sekund.

Matija Preskar se je uvrstil na 15. mesto, Jon Šenk je bil 18., Tim Novak pa 19. Zmaga je odšla v Švico, saj se je s progo najbolje spopadel Švicar Linus Bolzern, drugi je bil Belgijec Leo Montulet, tretji pa Francoz Augustin Reboul.

V konkurenci kajakašic je Ana Šteblaj v klasiki v soboto z osmim mestom postavila svoj najboljši rezultat na članskih tekmah klasičnega spusta na najvišjem mednarodnem nivoju, drugi tekmovalni dan pa je končala na enajstem mestu, dobre pol minute za zmagovalko Lise Vinet iz Francije. Srebrno kolajno si je priveslala Italijanka Giulia Formenton, tretje pa Švicarka Hannah Mueller.

V ostalih kategorijah nismo imeli svojih predstavnikov. Med kanuisti je bil najboljši Francoz Theo Viens, na drugo mesto je priveslal Čeh Ondrej Rolenc, na tretje pa še en Francoz Etienne Klatt. Med kanuistkami so si kolajne priveslale Francozinja Laura Fontaine ter Čehinji Karolina Paloudova in Zuzana Dziadkova. V kanuju dvosedu sta bila najboljša Francoza Manoel in Tanguy Roussin, za njima pa sta se uvrstila Čeha Daniel Suchanek – Ondrej Rolenc ter Francoza Pierre Troubady – Hugues Moret.

Spustaši na divjih vodah ostajajo na Češkem, saj bosta v sredo in četrtek v Čeških Budejovicah na sporedu še dve tekmi za svetovni pokal, in sicer v sprintu na divjih vodah. Tam bo slovenska ekipa nekoliko drugačna, na startu bosta med drugim tudi Anže Urankar in Nejc Žnidarčič.

Rezultati: https://www.canoeicf.com/wildwater-canoeing-world-cup/lipno-2023