Urša Kragelj je bila druga v kvalifikacijah tekme svetovnega pokala v Bratislavi.

0
517

Kajakašica Urša Kragelj je v kvalifikacijah zadnje tekme letošnjega svetovnega pokala v Bratislavi zasedla drugo mesto. V sobotne in nedeljske polfinalne vožnje se je uspela uvrstiti tudi večina njenih reprezentančnih kolegov, z izjemo kajakaša Simona Brusa in kajakašice Ajde Novak.

Kvalifikacije zadnje tekme svetovnega pokala v sezoni 2012 so precejšnjemu številu tekmovalcev povzročale nemalo težav. Na izjemno zahtevni progi, ki jo je postavil petkratni nosilec olimpijskih kolajn Michal Martikan, ki tokrat zaradi poškodbe ni tekmoval, so imele težave predvsem kanuistke, presenetljivo pa sta izpadla tudi trikratna olimpijska prvaka in letos tretjeuvrščena z OI Slovaka Peter in Pavol Hochschorner, ki sta v prvi vožnji nabrala 256 kazenskih sekund, v drugo pa se nastopu kar odpovedala.

Težko progo je izmed Slovencev najbolje izkoristila kajakašica Urša Kragelj, ki je pred zadnjo tekmo svetovnega pokala tudi v vodstvu skupnega seštevka tega tekmovanja. Primorka je bila druga, zaostala pa le za Avstrijko Corinno Kuhnle, ki je lani na progi v Čunovem ob Bratislavi še drugič zapored postala svetovna prvakinja. Tretje mesto je zasedla Čehinja Katerina Kudejova. Dobro je nastopila tudi Eva Terčelj, ki je bila osma. Brez nedeljskega nastopa je ostala le Ajda Novak, ki je bila 34.

Dobra kvalifikacijska rezultata sta dosegli tudi dvojici Dejan Kralj in Simon Hočevar ter Luka Božič in Sašo Taljat. Kralj in Hočevar, ki sta prejšnjo tekmo v Pragi izpustila, sta bila peta, Božič in Taljat pa sedma. Najhitrejša sta bila Čeha Ondrej Karlovsky in Jakub Jane, druga sta bila Francoza Klauss-Peche, tretja pa Nemca Schroeder-Henze.

S šestim časom kvalifikacij je brez težav napredoval tudi kajakaš Jure Meglič, ki je ob koncu sezone po poškodbi le našel pravo formo. Janoš Peterlin je dosegel 25., Martin Albreht pa 33. čas kvalifikacij. Brez nastopa je ostal Simon Brus, ki je zgrešil vrata. Najhitrejši je bil Španec Joan Crespo, Nemec Hannes Aigner je bil drugi, Slovak Jan Šajbidor pa tretji.

Kanuist Benjamin Savšek, ki je v Pragi priveslal do sploh prve slovenske zmage v kanuju na tekmah svetovnega pokala, je imel v prvi vožnji kar nekaj težav in prejel kar deset kazenskih sekund, v drugo pa svojo nalogo opravil bolje in bil deveti. Anže Berčič se je uvrstil na 12. mesto, Jure Lenarčič je bil mesto za njim, Blaž Cof pa 29. Prednost domače proge sta izkoristila Slovaka Matej Benuš in Alexander Slafkovsky, tretji pa je bil Čeh Jan Mašek.

V soboto se bodo v polfinalu in finalu pomerili kanuisti, kajakaši in kanuistke, v nedeljo pa nastop čaka še kajakašice in dvojce.

 

Rezultati v živo: www.123result.com