V Banjaluki dve četrti mesti v klasičnem spustu.

0
583

Po enkratnem petku, ko so spustaši na divjih vodah v konkurenci mladincev in mlajših članov na svetovnem prvenstvu v Banjaluki osvojili devet kolajn v posamičnih in ekipnih tekmah, so bile danes na sporedu preizkušnje v klasičnem spustu. Do odličnih četrtih mest so priveslali Urban Novak v mladinski konkurenci kajakašev in mladinski kanuistični dvojec Martin Gale – Nejc Gradišek.

Slovenski spustaši tradicionalno odlično nastopajo v sprinterskih preizkušnjah, po kolajnah pa je dišalo tudi v klasičnem spustu. V mladinski konkurenci kanuističnih dvojcev sta do četrtega mesta namreč priveslala Martin Gale in Nejc Gradišek. Od zmagovalnega odra ju je ločilo manj kot pol sekunde. Za dvojno češko zmago sta poskrbela dvojca Salaj – Smakal in Rasner – Vanek, tretja pa sta bila Francoza Zanni – Tauxe.

Za še eno četrto mesto je poskrbel Urban Novak v mladinski konkurenci kajakašev. Tudi on je bil zelo blizu zmagovalnemu odru, za tretjim mestom je zaostal za manj kot sekundo. Le mesto za njim je bil uvrščen aktualni mladinski svetovni prvak v sprintu na divjih vodah Vid Oštrbenk, Ulan Valant je bil 16., Erazem Šavli pa 17. Zmagal je Belgijec Kilian Meersmans, drugi je bil Čeh Vojtech Matejicek, tretji pa Francoz Clement Monjanel.

V mladinski konkurenci kanuistov je Martin Gale osvojil šesto mesto, Nejc Gradišek je bil sedmi, Maj Oštrbenk pa 14. Svetovni mladinski prvak v klasičnem spustu za letošnje leto je Čeh Matous Beier, drugi je bil Francoz Jean Chevallier, tretji pa še en Čeh Karel Rasner.

Najboljši slovenski rezultat med mladinkami je v konkurenci kajakašic pripadel Ani Šteblaj, ki je bila enajsta. Helena Domajnko se je uvrstila mesto za njo, Eva Alina Hočevar je bila 14., Živa Jančar pa 18. Zmagala je Italijanka Cecilia Panato, pred rojakinjo Marto Benedetti in Čehinjo Terezo Kneblovo.

V konkurenci kajakašic do 23 let je Lea Novak priveslala do 23. mesta. Zlato kolajno si je priveslala Čehinja Martina Satkova, druga je bila Italijanka Mathilde Rosa, tretja pa Čehinja Barbora Bayerova.

Med kajakaši do 23 let včerajšnja dobitnika zlate in bronaste kolajne Anže Urankar in Tim Novak nista nastopila, Matic Firm je bil 25., Lenart Stanovnik pa 30. Prvak je postal Nemec Nico Paufler, drugi je bil Francoz Leo Montulet, tretji pa še en Nemec Tobias Kroener.

V nedeljo se bo svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Bosni in Hercegovini zaključilo z ekipnimi tekmami v klasičnem spustu.