V Čeških Budejovicah v finalu štirje slovenski nastopi.

0
592

Češke Budejovice ta vikend gostijo tradicionalni Wave festival, ki združuje kajakaški šport in zabavne prireditve. V okviru festivala je bila organizirana tudi slalomska tekma, na kateri je sodelovalo nekaj slovenskih predstavnikov. V finalu kanuistk se je s tretjim mestom izkazala Lea Novak, ki je bila v kajaku deveta, v finalu pa sta veslala še kajakaša Tine Kancler, ki je bil na koncu šesti, in Domen Tominec, ki je preizkušnjo končal na sedmem mestu.

Na Češkem je na tekmi poleg domačinov nastopilo kar nekaj tujih tekmovalcev, od Francozov, Nemcev, Slovakov, Japoncev, Avstrijcev, Švedov, Novozelandcev, Američanov do Italijanov, manjkali pa niso niti predstavniki Slovenije. Med kanuistkami je zelo dobro nastopila mlada Lea Novak, ki je zasedla tretje mesto, zaostala pa le Slovakinjo Moniko Škachovo in Švedinjo Amando Fagerlund. Na tekmi je nastopila tudi nekdanja svetovna prvakinja Katerina Hoškova, ki pa je na progi naredila veliko napako, ki ji je prinesla 50 kazenskih sekund in mesto pri dnu uvrščenih. Novakova je nastopila tudi v kajaku, kjer je zasedla deveto mesto. Zmagala je nemška reprezentantka Lisa Fritsche.

S šestim mestom se bo iz Čeških Budejovic vrnil kajakaš Tine Kancler, le mesto za njim pa je v finalu končal Domen Tominec. Matevž Matjašec in Urban Novak sta nastop končala v kvalifikacijah, kjer sta bila 69. oziroma 70. Zmagal je Čeh Lukaš Kubričan, pred Francozoma Polom Euzenesom in Pierrom Hellardom.

V konkurenci kanuistov je nastopil nekdanji slalomski reprezentant, ki zdaj zelo uspešno zbira kolajne v spustu, Simon Hočevar, ki je bil v polfinalu 12. Do polfinala je napredoval tudi Tine Kancler, ki je bil na koncu 17., Jaka Bernat pa je v kvalifikacijah ciljno linijo prečkal kot 42. Zmage na festivalu Wave se je veselil češki reprezentant Stanislav Ježek, drugi je bil njegov rojak Martin Riha, tretji pa Nemec Nico Bettge. Slednji je bil skupaj z Davidom Schroederjem najboljši v konkurenci dvojcev.

Rezultati: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/WaveFestival_2015_1hRG.xls