V okviru DP v maratonu potekala tudi tekma slovenskega pokala za mlajše kategorije.

0
524

V okviru bohinjskega kajakaškega maratona so svoje spretnosti kazali tudi mlajši kajakaši in kajakašice, ki so nastopili na peti tekmi slovenskega pokala za mlajše kategorije v sprintu na mirnih vodah. Ti so nastopili na nekoliko krajši razdalji – cicibani in cicibanke na 2500m, ml. dečki in deklice na 5000m, st. dečki in deklice na 10000m, ml. mladinci in mladinke na 15000m, st. mladinci in mladinke pa na 20000m.

Na Bohinjskem jezeru so se predstavili tudi najmlajši tekmovalci in tekmovalke, ki so nastopili na peti tekmi slovenskega pokala v sprintu na mirnih vodah. Med starejšimi dečki, ki so veslali na 10 kilometrov dolgi progi, je bil najuspešnejši Miha Fartek iz Bohinja, za njim se je uvrstil Filip Toplikar iz Žusterne, tretji pa je bil Vid Oštrbenk iz Čateža. V isti starostni kategoriji kajakašic sta predstavnici kluba Orka Karolina Boškovič in Romina Mihalič preizkušnjo končali pred predstavnico Krškega Mašo Račič.

Na pol krajši progi, torej na 5000 metrov, so veslali mlajše deklice in mlajši dečki. Med slednjimi je zmagal Taj Kevin Bizjak iz Krškega, pred Jakobom Stojanovičem iz Čateža in Janom Štefičem iz Orke, med deklicami pa je bila najboljša predstavnica Čateža Hana Ilijaš, pred Nikolino Gramc (KKK Krško) in Majo Hočevar (KKK Orka).

Cicibani in cicibanke, ki so morali preveslati 2500 metrov, so bili razdeljeni v štiri skupine. V prvi je Andrej Korošec iz Žusterne v cilj priveslal pred Tomažem Drenikom iz Čateža in Tinetom Karlovičem iz Orke, v drugi je bila Naja Pinterič iz Čateža boljša od dveh predstavnic domačega kluba – Urške Mustar in Sare Šeničnjak, v tretji skupini je prvo mesto zasedel Dan Demšar Potza iz KKK Tacen, pred dvema predstavnikoma KK Simon Hočevarjem in Leskovškom. Med cicibankami so mesta na vrhu zasedle predstavnice KKK Čatež Eva Stojanovič, Maja Štefanič in Maja Drenik.

V konkurenci mladincev je slavil domačin Rok Šmit, pred Alenom Telbanom iz Soških elektrarn in Rokom Štefičem iz Orke. Med mlajšimi mladinci, kjer veslajo tekmovalci do 16 let, je bil najboljši Slovenec David Franca iz Žusterne, ki je zasedel tretje mesto. Za njim sta se zvrstila še dva predstavnika Soških elektrarn Blaž Jug in Luka Drol.

Med mlajšimi mladinkami se je tokrat najbolj izkazala Taja Smukavec iz bohinjskega kajakaškega kluba, ki je bila hitrejša od predstavnic KKK Žusterna Ule Valentič in Metke Volk Štefič, ki je letos prav tako izkusila nastop na evropskem prvenstvu v Bohinju.

Vsi rezultati so na voljo na: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/REZULTATI_MARATON_1.8_.2015__jNcF.pdf