V finalu sprinta svetovnega pokala v spustu na divjih vodah v Celju enajst slovenskih čolnov

0
387

Na Savinji so spustaši na divjih vodah zaključili s kvalifikacijami sprinta na divjih vodah na tekmi svetovnega pokala v Celju. Slovenci so bili zelo razpoloženi.

Med kajakaši je bil v kvalifikacijah najhitrejši Nejc Žnidarčič, Anže Urankar pa je dosegel tretji čas. S prvo vožnjo in 5. rezultatom se je neposredno v finale uvrstil tudi Tim Novak. V drugi vožnji sta bila uspešna še Tjaš Til Kupsch in Simon Oven, žal pa je v tej fazi obstal Matija Preskar.

V konkurenci kanuistov je v kvalifikacijah slavil Blaž Cof, z najboljšim rezultatom druge vožnje pa je v finale priveslal tudi Martin Gale. Žal sta za las brez napredovanja ostala Leon Breznik in Nejc Gradišek.

V konkurenci kajakašic se je z drugim časom kvalifikacij v finale uvrstila Ana Šteblaj. Nastopila je s posebno opornico, saj je pred nekaj dnevi doživela stresno frakturo ene izmed kosti v stopalu. Na SP v Treignacu si je ramo poškodovala Nika Ozimc, a je bila želja po nastopu na domači tekmi zelo velika, tako da je stisnila zobe in startala v današnjih kvalifikacijah, kjer se je prav tako uspela uvrstiti v finale. V finalu kajakašic bo veslala tudi Živa Jančar.

Z najboljšim časom druge vožnje pa sta si finale priveslala še Martin Gale in Nejc Gradišek v konkurenci kanuističnih dvojcev.

Finale na celsjki Špici se začne ob 21. uri, s prenosom na Sport Klubu 3 in preko spletna na Youtube kanalu Planet Canoe.

REZULTATI: https://siwidata.com/canoe123/live?SessionKey=slocanoe.2022060900