V Skopju zmaga za Oštrbenka, na stopničkah tudi Pinteričeva.

0
611

Po dobrih nastopih na sobotni tekmi evropskega pokala v spustu na divjih vodah v Skopju, ko je Vid Oštrbenk zasedel drugo mesto med kajakaši, Naja Pinterič pa je bila peta med kajakašicami, sta člana čateškega kluba dosegla odlična rezultata tudi v nedeljo v preizkušnji slaloma na divjih vodah. Reka Treska v kanjonu Matka je namreč gostila jubilejni 50. ilindenski slalom, ki sta se ga udeležila omenjena posavska slalomista na divjih vodah.

    

Med kajakaši je s progo v Makedoniji najbolje opravil mladi slovenski kajakaš Vid Oštrbenk. V finalu, v katerem so veslali še predstavniki Srbije, Makedonije, Litve in Grčije, je postavil najboljši čas in slavil s prednostjo treh sekund in 33 stotink pred tekmeci. Na drugo mesto se je uvrstil Srb Pavle Djordjević, na tretje pa Makedonec Hristijan Ignatov.

V konkurenci kajakašic je veslala še ena predstavnica Kajak kanu kluba Čatež, in sicer Naja Pinterič. Mlada slovenska tekmovalka je zasedla tretje mesto. Zmagala je predstavnica Srbije Kristina Petrović, ki se je zaradi študija na ljubljanski Fakulteti za šport preselila v Slovenijo, drugo mesto pa si je priveslala Finka Lisa Maenpaa.

 

Foto: Kajak kanu klub Čatež