V Solkanu so podelili državne naslove v sprintu na divjih vodah.

0
426

Dva tedna pred evropskim prvenstvom v spustu na divjih vodah v Bovcu so se tekmovalci v Solkanu pomerili na državnem prvenstvu v sprintu na divjih vodah. Naslove državnih prvakov so si priveslali kajakaš Nejc Žnidarčič, kanuist Blaž Cof, kajakašica Ajda Novak ter dvojec Žnidaršič – Žganjar.

Na solkanski progi, ki bo junija gostila svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah, so se tekmovalci tokrat borili za naslove državnih prvakov. V konkurenci kajakašev je po pričakovanjih zmagal svetovni prvak Nejc Žnidarčič, ki je bil za sekundo in 13 stotink hitrejši od Vida Debeljaka. Na tretje mesto se je uvrstil Tim Kolar, ki je za zmagovalcem zaostal za 1,51 sekunde, le stotinko počasneje pa je progo preveslal Maks Frančeškin, ki je bil četrti.

V konkurenci kanuistov se je na vrh zavihtel tekmovalec tacenskega kluba Blaž Cof, ki je bil dve sekundi hitrejši od Simona Hočevarja, ki se znova vrača na spustaška tekmovanja, kjer je v preteklosti že osvajal odličja na najpomembnejših tekmovanjih. Tretje mesto je osvojil hrvaški kanuist Igor Gojić, četrti pa je bil Peter Žnidaršič.

Med dvojci sta se Peter Žnidaršič in Luka Žganjar uvrstila na drugo mesto, na odru za zmagovalce pa sta jima družbo delali hrvaški posadki. Siniša Martinčević in Elvis Sanjković sta zmagala, Matej Herkov in Antonio Obadić pa sta bila tretja.

Med kajakašicami je v članski konkurenci nastopila le Ajda Novak, med mladinkami pa je bila najboljša Anja Kancler. Drugo mesto si je priveslala Teja Vrbnjak Erbežnik, tretje pa Hrvatica Mia Fadiga.

V konkurenci mladincev je med kajakaši slavil tekmovalec solkanskega kluba Rok Markočič, pred tekmovalcema tacenskega kluba Žanom Jakšetom in Vidom Kudrom Marušičem. Med kanuisti sta bila najboljša mladinca Hrvata Luka Obadić in Jadran Zonjić, tretje mesto je osvojil predstavnik KKK Tacen Leon Breznik. V razvrstitvi državnega prvenstva sta mu sledila Grega Kljun in Aljaž Makovec, ki sta osvojila četrto oziroma peto mesto. Med kanuistkami je nastopila le Alba Zoe Gržin s Hrvaške.

Kanuisti in kajakaši so se pomerili tudi na ekipni tekmi. Med kanuisti so bili najboljši Hrvati Igor Gojić, Tomislav Lepan in Antonio Obadić. Ekipa KKK Tacen v postavi Leon Breznik, Andrej Črepinšek in Blaž Cof je bila druga, ekipa KK Simon, za katero so veslali Grega Kljun, Jure Kljun in Simon Hočevar je bila tretja.

Med kajakaši so bili najboljši predstavniki KKK Ljubljana Tim Kolar, Maks Frančeškin in Simon Oven, predstavniki KKK Tacen Vid Kuder Marušič, Žan Jakše in Vid Debeljak so bili drugi, Hrvati David Rožmarić, Damian Kukec in Antonio Hiržin pa tretji.

V nedeljo tekmovalce v Bovcu čaka še državno prvenstvo v klasičnem spustu.

Podrobnejši rezultati so na voljo tukaj.