V Solkanu tokrat dve četrti mesti v ekipnih tekmah klasičnega spusta

0
176

Evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Solkanu se je po uvodnem bronastem dnevu naših predstavnikov danes nadaljevalo z ekipnimi tekmami v klasiki. Najbližje stopničkam sta bili ekipi mlajših članov v moškem in ženskem kanuju, ki sta zasedli četrti mesti.

Tudi ekipna tekma klasičnega spusta na EP za mladince in mlajše člane, ki ta teden poteka na Soči, se je začela v Solkanu ter šla preko državne meje, vse do Pevmskega parka v sosednji Italiji. Po treh bronastih odličjih uvodnega dne, je tokrat malo zmanjkalo do kolajn.

Na četrto mesto med mlajšimi člani so priveslali kanuisti Martin Gale, Nejc Gradišek in Taj Kevin Bizjak, od katerih so bili hitrejši tekmovalci Francije, Nemčije in Italije. Prav tako so bile četrte kanuistke do 23 let – Naja Pinterič, Ema Lampič in Sara Globokar. V tej konkurenci so kolajne osvojile predstavnice Češke, Italije in Francije.

Do petega mesta sta prišli obe slovenski ekipi kajakašev. V mladinski konkurenci so veslali Lenart Stanovnik, Klemen Breznik in Matevž Kampjut. Tu so si naslov ekipnih evropskih prvakov v klasiki priborili Belgijci, drugi so bili Čehi, tretji pa Italijani. Belgijski kajakaši so bili najmočnejši tudi med mlajšimi člani. Zmagali so sicer z minimalno prednostjo dveh sekund pred Nemci, Čehi so zaostali za tri sekunde. Slovenska ekipa, za katero so veslali Urban Novak, Matija Preskar in Tjaš Til Kupsch, je bila peta.

Na startu smo imeli še dve ekipi med kajakašicami. Mlajše članice Ana Šteblaj, Živa Jančar in Brina Zupan so bile šeste. Zlato so osvojile Italijanke, pred Čehinjami in Nemkami. Mladinke Helena Domajnko, Sara Globokar in Nika Ozimc so bile sedme. Najhitrejše so bile Nemke, drugo mesto so si priveslale Italijanke, tretje pa so bile Čehinje.

V petek se prvenstvo na Soči nadaljuje s kvalifikacijami v sprintu na divjih vodah.

Rezultati: http://www.timing-mojstrana.com/25-8-28-8-2021-solkan-2021-eca-junior-u23-wildwater-canoeing-european-championships/