Veter odpihnil tudi drugi dan tekmovanj v Bratislavi

0
570

Organizatorji kajakaških tekmovanj v Bratislavi nimajo sreče. Potem ko so morali lani zaradi poplav odpovedati člansko evropsko prvenstvo, jim tokrat številne preglavice povzroča izredno močan veter, ki onemogoča izvedbo slalomskega svetovnega prvenstva. Odpovedati so morali tudi drugi dan kvalifikacij.


Že prvi dan prvenstva so se morali tekmovalci spopasti z izredno močnim vetrom, ki je oteževal pogoje veslanja praktično vsem. Tekmovalna žirija ter organizatorji se sprva sicer niso odločili za prekinitev tekmovanja in so do konca speljali prvi vožnji kvalifikacij kanuističnih dvojcev in deklet. A močan veter, ki ni in ni hotel pojenjati jih je prisilil v odpoved prvega tekmovalnega dne. To je tudi pomenilo, da rezultati, doseženi v vetrovnih kvalifikacijah, ne bodo šteli.


Danes so organizatorji, tekmovalna žirija in vodje ekip znova sestankovali in se odločili, da odpovejo tudi četrtkove kvalifikacijske vožnje. Veter v Bratislavi je namreč še vedno izredno močan, pomembnost tekme, olimpijske kvalifikacije, pa ne dovoljuje neenakih pogojev za vse. Nov program tekmovanja bodo organizatorji objavili ob 12. uri.


V slovenskem taboru so nekateri z veseljem sprejeli novico, da včerajšnji rezultati ne bodo šteli. Zaradi vetra so količki vrat stali na trenutke skoraj vodoravno, kar je tekmovalcem povzročilo nemalo težav in sodniki so jim hitro lahko dosodili 50 kazenskih sekund zaradi zgrešenih vrat. V podobni situaciji se je znašla tudi kajakašica Nina Mozetič: »Sem vesela, da ne šteje. Vsi smo imeli nesrečo z vremenskimi pogoji, res ne morem reči, da sem bila edina. Vrata so se mi tako umaknila, da so bila v zraku skoraj dva metra in nisem vedela, kje sem, tako da so mi dosodili 50 kazenskih sekund. Vesela sem prekinitve in dejstva, da bo nova tekma v normalnih pogojih.« Primorka je sicer navajena veslati v vetrovnih razmerah: »Treniram v tako težkih vetrovnih razmerah, saj sem iz Solkana, vendar moram poudariti, da je tukaj drugače, saj je proga zahtevnejša in se nisem najbolje znašla. Rajši bi videla, da so vrata na svojem mestu.«


Nov program prvenstva in morebitne nove informacije bodo na voljo na uradni strani tekmovanja: http://www.canoeslalom2011.com/