Vid Debeljak je na mladinskem EP v Solkanu v sprintu osvojil srebrno kolajno.

0
581

Slovenski kajakaš Vid Debeljak je drugi dan evropskega mladinskega prvenstva v spustu na divjih vodah, ki ta vikend poteka v Solkanu, priveslal do srebrne kolajne v sprinterski preizkušnji. Rok Markočič je uspeh dopolnil s četrtim mestom, med kanuisti pa se je s petim mestom izkazal Luka Žganjar.

Slovenska kajakaška reprezentanca je bogatejša še za eno kolajno. Na evropskem mladinskem prvenstvu v Solkanu jo je na sprinterski tekmi, ki je potekala na slalomski progi v Solkanu, priveslal Vid Debeljak, ki je bil drugi. To je zanj že druga kolajna na tem prvenstvu, saj je v včerajšnji ekipni sprinterski preizkušnji skupaj z Rokom Markočičem in Maticem Klobučarjem priveslal do naslova evropskih prvakov. Za zmagovalcem Andrejem Malekom iz Slovaške je zaostal za 39 stotink sekunde. Tretje mesto je osvojil Čeh Jonatan Sramek. Tekmovanje je na četrtem mestu končal Rok Markočič, ki je za bronasto kolajno zaostal za 14 stotink sekunde. V finalu je veslal še Matic Klobučar, ki je bil enajsti. Celjski kajakaš Martin Srabotnik je zasedel 20. mesto.

V kanuističnem finalu je veslal Luka Žganjar, ki je zasedel peto mesto, za zmagovalcem pa zaostal za 2,84 sekunde. Zmagal je Čeh Vladimir Slanina, drugi je bil Italijan Giorgio Dell”Agostino, tretji pa Hrvat Luka Obadić. Preostali slovenski kanuisti se niso uvrstiti v finale. Žiga Taljat je bil 16., Blaž Zupan 18., Jure Klun pa 20.

Peto mesto med kanuistkami si je priveslala dobitnica srebrne kolajne v klasični preizkušnji, Anja Kancler. Mesto za njo je končala Beti Medved, Alja Kozorog pa je bila osma. Zmagala je Italijanka Chiara Carbognin, druga je bila Čehinja Katarina Kopunova, tretja pa njena rojakinja Eliška Čapakova.

V konkurenci kajakašic sta v finalu izmed Slovenk veslali Anja Kancler, ki je bila deveta in Eva Vrevc, ki je tekmovanje končala na desetem mestu. Beti Medved je bila 23., Neža Vrevc pa 26. Zmaga je po zaslugi Melanie Mathys odšla v Švico, druga je bila Italijanka Constanza Bonaccorsi, tretja pa Francozinja Manon Hostens.

V konkurenci dvojcev sta slavila Francoza Crette in Hostens, pred Čehoma Jelinekom in Smolko ter Slovakoma Gewissler-Skakala. Edina slovenska predstavnika  v finalu Gašper Kovačič in Niko Testen sta bila deseta. Patrik Čermelj in Jakob Koren sta zasedla 13.mesto.

Jutri se bo prvenstvo končalo z ekipnimi tekmami v klasičnem spustu.