Voda za vedno v letu 2006 še obsežnejša

0
374

Ljubljana, 20. decembra (STA) – Kajakaška zveza Slovenije (KZS) in Coca-Cola HBC Slovenija sta danes v Ljubljani podpisali pogodbo, s katero bosta že tretje leto zapored sodelovali v projektu Voda za vedno, ki vključuje ekološke spuste, tekmovanje za mlade – pokal Powerade in tudi projekt Barvna vesla, ki ga bosta sestavljala dva ekološka tabora na Krki in Soči. Glavni cilj akcije je osveščati aktivne v kajakaškem športu o pomenu naravnega bogastva, predvsem čiste vode.


“V to skupno akcijo smo vključili eno, ki smo jo izvajali že prej – Slovenske reke -, s Coca-Colo pa je vse skupaj dobilo še večje razsežnosti. Ti ekološki spusti so precej dobili na popularizaciji, saj je prejšnje leto v njih sodelovalo več kot 1.500 ljudi, prav tako pa na množičnosti pridobiva pokal Powerade za mlajše kategorije do 14 let, vkaterem je preteklo sezono nastopilo več kot 250 tekmovalcev,” je uvodoma pojasnil direktor reprezentanc KZS Andrej Jelenc.


“Res je, da se vsak dan pehamo za dobičkom, toda tudi tovrstne dejavnosti so v naši strategiji, zato želimo še naprej motivirati in podpirati mlade k športu in osveščanju za čisto okolje in vode. V nekaterih državah imajo z vodo že resne težave. Zavedati se moramo, da čiste vode niso nekaj samo po sebi umevnega in prav zato moramo paziti nanje. Ocenjujemo, da je ta projekt pomemben tako za sedanjost kot za prihodnost, tako da smo ga vnovič podprli,” pa je povedal vodja regijske prodaje pri omenjenem podjetju Christian Moser.


Sicer pa program prireditev akcije Voda za vedno vključuje ekološke spuste – Slovenske reke -, ki se bodo začeli 23. aprila na reki Vipavi, zaključna prireditev pa bo 9. septembra v Tacnu, pokal Powerade (prva slalomska tekma bo 23. aprila v Celju, zadnja pa 16. septembra v Ljubljani) in ekološka kajakaška tabora (26.-28. maj v Žužemberku in 17.-21. junij v Tolminu).


Jelenc je pojasnil tudi, da bo KZS izdala dve publikaciji, ki sta neposredno povezani prav s to akcijo. Do konca leta 2006 tako nameravajo izdati priročnika Reševanje iz vode in Veslajmo modro.