Vsi Slovenci uspešno čez kvalifikacije

0
541

Skopje, 04. junija (STA) – S kvalifikacijami kajakašic in kanuistov se je začelo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah v Skopju. Te so bile uspešne za vse slovenske tekmovalce, saj sta se pri kajakašicah tako Nada Mali kot Nina Mozetič uvrstili v nedeljski polfinale. Mozetičeva je v uvodnem delu tekmovanja dosegla 16. čas, medtem ko je bila Malijeva 19. Najbolje je s progo opravila Francozinja Anne Line Poncet pred Čehinjo Ireno Pavelkovo in Slovakinjo Gabo Stacherovo. Kanuisti so se odrezali še bolje kot njihovi reprezentančni kolegici, saj je Simon Hočevar končal na šestem mestu, Dejan Stevanovič je bil 10., medtem ko je Jošt Zakrajšek pristal na 18. mestu. Vrh so krojili tekmovalci iz nekdanje Češkoslovaške, najboljši je bil Čeh Tomas Indruch pred Slovakom Jurajem Mincikom in rojakom Janom Masekom.


V nedeljo se bo pri dekletih v polfinalu pomerilo najboljših 20 tekmovalk, pri kanuistih pa se bo na start podalo 30 tekmovalcev.


Sicer so popoldne na sporedu prvi boji za odličja. Najprej bodo v ekipnem tekmovanju veslale kajakašice, bolj zanimiv pa bo moštveni boj kanuistov, saj bodo prvi slovenski vrhunec prvenstva skušali doseči Hočevar, Stevanovič in Zakrajšek.