Zmagi za Žnidarčiča ter C2 Žnidaršič-Žganjar, srebro za Kolarja, bron za Frančeškina.

0
316

Slovenski tekmovalci so poskrbeli za sanjski razplet spustaške tekme za točke ICF, ki jo je danes gostila znamenita umetna slalomska proga v Augsburgu. V konkurenci kajakašev so Nejc Žnidarčič, Tim Kolar, Maks Frančeškin in Vid Debeljak tekmecem odčitali lekcijo vrhunskega sprinta na divjih vodah. Slovenski kajakaši so zasedli prva štiri mesta! Evforija se še ni dobro polegla, ko sta prvo mesto nato osvojila še Peter Žnidaršič in Luka Žganjar v kanuističnem dvojcu.

Boljši začetek tekmovalnega vikenda v Augsburgu, ki je danes gostil tekmo za točke ICF v sprintu na divjih vodah, jutri pa bo na isti progi potekala še preizkušnja v sprintu za pokal ECA, si slovenska ekipa ne bi mogla zaželeti. Če so v kvalifikacijah tekmeci še imeli upanje na vrhunske rezultate, so se jim ti v finalni preizkušnji povsem razblinili. Nejc Žnidarčič je finalno preizkušnjo kajakašev na progi, kjer je leta 2011 postal svetovni prvak v sprintu na divjih vodah, dobil s prepričljivo prednostjo 1,83 sekunde pred reprezentančnim kolegom Timom Kolarjem. Slednji se je na najboljši možen način vrnil v tekmovalni cirkus po težji poškodbi rame, zaradi katere je moral izpustiti celotno lansko sezono. Na zmagovalne stopničke se je uvrstil tudi povratnik na brzice Maks Frančeškin, ki je v lanski sezoni tekmoval v sprintu na mirnih vodah, letos pa ga je znova premamil adrenalin divjevodaških tekmovanj. Tik pod stopničkami, na četrtem mestu, je prvo tekmo v Nemčiji končal še Vid Debeljak. Najbolj se je slovenskim reprezentantom uspel približati Avstrijec Gerhard Schmid, ki je bil peti.

Odlično sta nastopila tudi svetovna prvaka v tej divjevodaški disciplini Peter Žnidaršič in Luka Žganjar. Hitra sta bila že v kvalifikacijah, kjer sta ostala le za češkim dvojcem in se že po prvi vožnji neposredno uvrstila v finale. Tu sta nato uspela ugnati češka tekmeca. Žnidaršič in Žganjar sta finalno preizkušnjo končala z 28 stotinkami sekunde prednosti pred Čehoma Michalom Šramekom in Lukašom Tomekom. Tretja sta bila Nemca Tobias Trzoska in Maik Schmitz.

Polom nemških kajakašev so s trojno zmago omilile kajakašice Sabine Füsser, Manuela Stöberl in Alke Overbeck. Prav tako pa je med kanuisti zmagal domačin Normen Weber, ki je bil boljši od Avstrijca Petra Draxla in rojaka Tima Heilingerja.

Rezultati – sobota (ICF Ranking): http://www.123result.com/Live.aspx?EventId=icfww15&User=augsburg&Season=CS_2015

Nedelja – ECA pokal:

Računalniki: http://www.123result.com/Live.aspx?EventId=ecaww15&User=augsburg&Season=CS_2015&Federation=ECA

Pametni telefoni in tablični računalniki:

http://www.123result.com/Mobile.htm?EventId=ecaww15&User=augsburg&Season=CS_2015

PDF rezultati bodo na voljo na: http://www.kanu-schwaben-augsburg.de/downloads-sprint-em-2015.html